Dochy Promac in de pers

Overname Jern door Dochy Promac

We zijn blij te kunnen aankondigen dat we officieel fabrikant van kuisproducten Jern overnemen. Met deze overname versterken we onze positie als toonaangevende speler binnen de sector. “Het is voor ons als bedrijf een mooie stap vooruit. We worden hiermee één van de grootste spelers in de regio”, vertelt onze zaakvoerder Rembert Dochy. 

De overname komt er naar aanleiding van het pensioen van de CEO van Jern. Tijdens de onderhandelingen bleek al snel dat iedereen op dezelfde golflengte zat. We dragen dan ook dezelfde waarden hoog in het vaandel: een familiale sfeer en een grote mate van betrokkenheid. De overeenkomsten met Jern zullen zich zeker en vast vertalen in een mooi verhaal. 

Een strategische overname

We stellen Jern graag kort aan je voor. Jern is een producent en fabrikant van onderhoudsproducten voor de horeca, de groothandel en ondernemingen. Hun gamma bestaat uit zowel eigen producten als merkproducten. De sterke punten van Jern zijn hun jarenlange ervaring, een goed uitgebouwd verkoopsysteem en hun uitgebreide productkennis. Dit sluit perfect aan bij waar we bij Dochy Promac naar streven. We zijn steeds op zoek naar nieuwe kansen om ons marktaanbod uit te breiden en onze klanten te doen groeien. 

Helpen met een groene en verantwoorde aanpak

Met deze overname willen we onze klanten nog beter advies geven in alles omtrent regelgeving en kostenbesparing. Elk bedrijf is bezig met hun kostenstructuur te evalueren, maar met alle nieuwe regels op verschillende politieke niveaus is het gigantisch complex geworden voor de gemiddelde KMO. Door nu bedrijven van productie tot verkoop te kunnen helpen, zorgen we voor ontzorging en zekerheid. 

Hetzelfde geldt voor alles omtrent duurzaamheid. De meeste bedrijven willen echt wel inzetten op een proper en duurzaam verhaal. Helaas weten ze niet altijd goed hoe hier aan te beginnen of hoe dit aan te pakken. Het is dan ook onze bedoeling om volop deze weg in te slaan. We kijken er nu al voor om onze groene lijn verder uit te breiden. Er is namelijk geen weg terug. 

Veel ervaring met overnames in de schoonmaaksector

We hebben intussen al heel wat ervaring als het gaat over overnames. Ons bedrijf werd in 1976 opgericht onder de naam Wereldzeep. In 2014 nam Rembert Dochy het bedrijf over en doopte het om tot Dochy Promac. Doorheen de jaren werden er verschillende schoonmaakbedrijven in onze organisatie opgenomen. Een eerste grote groeispurt kwam er in 2016. Toen namen we ‘Gema Onderhoudsproducten’ over. En ook nu blijven we continu investeren in onze duurzame groei om zo klanten nog beter van dienst te zijn.

Wens je meer informatie of wil je graag een vrijblijvend gesprek? Contacteer ons dan via info@dochypromac.com

 
Magazine ondernemen - uitgave september 2018
Dochy Promac